perjantai 7. syyskuuta 2012

Kaleva – Tampereen Williamsburg


Herrasmieshipsteri on sitä mieltä, että jos Kallio alkaa tympimään, siellä on liikaa spurguja, on sille oiva vaihtoehto Tampereen Kaleva, joka niin ikään itäisenä kantakaupunginosana on trendikäämpi kuin kliininen Punavuori.

Hipsteriys suorastaan tiivistyy ironisesti Tampereen rappioromanttiseen Etu-Kalevan 1940- ja 1950-luvuilla rakennettujen avokortteleiden värikylläisyydessä ja väreilevissä tuoksuissa.

Etu-Kalevassa on niitä hyviä puolia, ja paljon. Rakennukset ovat kauniita, puistot ovat kivoja eikä vapaa-ajalla tarvitse juurikaan poistua lähiympäristöstä. Oravanpolku on ihan kiva ja Herramieshipsteri tykkää asustella Sampolan kirjaston vieressä. Lähin puisto on jokseenkin semifreesi. Kaupunkikulttuuri on rikasta ja kaikenlaista kivaa tapahtumaa järjestetään usein.

 

Kodikkaiden asuntojen sekä viihtyisien pihojen lisäksi Etu-Kalevasta löytää monia palveluita itsensähemmotteluun siinä missä Helsingin Kalliossa.




Etu-Kalevan avokortteleissa on ravintoloita, joissa superluovaa luokkaa ja tietointensiivisten alojen ammattilaisia palvellaan nöyrästi luoden kosmopoliittia tunnelman. Herrasmieshipsteri suosittelee esimerkiksi New Gardenin Pekingin ankkaa inkiväärillä (12 euroa annos, joka niin iso, että syömistä riittää kahdelle) noutoannoksena (jotteivät siirtotyöläiset tule iholle, tule liian tuttavallisksi, pysyvät ahkerina ja tietävät paikkansa).




Kaupunginosan uusin tulokas on Emin lihamestari, josta saa oikeaa Halal-lihaa vähän niin kuin New Yorkissa pilvenpiirtämien alla arabien katukeittiöistä.





'
Etu-Kalevassa rappioromantiikkaa on sopivasti. Sitä löytää ennen kaikkea Huurupiilon edustalta, jossa esiintyvät maan ironismimmat artistit.



Huurupiilon vieressä sijaitseva Coussicca on Tampereen vanhin ruokaravintola: etukalevalaiset tiesivät mikä on indie ennen kuin siitä tuli mainstream. Sekä Huurupiilo että Cousssicca menevät hyvissä ajoin kiinni iltaisin. Etu-Kaleva on kaupunginosa niille, jotka eivät halua hengata silmät punaisena puistossa kaljoitellen koko kesää, vaan nauttia hyvästä viinistä ja ruoasta.


Sisustuksen, muodin ja BDSM:n ystäville Kalevasta löytyy omat putiikkansa.

  
Myös keräilijöille on Tampereen Kalevassa on mahdollista tehdä sellaisia löytöjä, joihin Herrasmieshipsteri ei ole törmännyt edes Manhattanin antiikki- ja taidekaupoissa.



Tampereen Kalevassa on itse asiassa niin paljon nähtävää ja koettavaa, että Herrasmieshispterin täytyy kirjoittaa joku toinen kerta yksityiskohtaisemmin ja laajemmin tuosta Tampereen Williamsburgista.

2 kommenttia:

  1. Itselleni Tampere on ollut aina jostain syystä musta piste, ja ensimielikuvat tuovat mieleen lähinnä mustan makkaran, timo jutilan ja 80-luvun kyllä isä osaa-tyyppisen Tohlopin teeveesarjat.

    Kalevapostaus kyllä sai Treen pisteet nousemaan. Seuraavan kerran pakko mennä tuonne kyllä nuuhkimaan tilannetta, ja ennenkaikkea käydä noukkimassa laatulihaa Eminiltä.

    VastaaPoista
  2. Intoilin myös Lihamestari Eminista pari kuukautta takaperin, aivan mahtava tulokas.

    VastaaPoista