Viikonloppuna Herrasmieshipsteri kokkaili ironisesti englantilaista munuaispiirakkaa. Siitä on tullut lyhyessä ajassa Herrasmieshipsterin suosikkiruokaa.
Munuaisia saa
kätevästi Tampereen kauppahallista tai Stockmannin herkusta.
Munuaisia kannattaa liottaa yön yli maidossa.
Sopiva suhde paistiin on 1/4: paistia 600 grammaa ja yksi 200 gramman munuainen. Vaikka joukkoon laittaisi toisen munuaisen, munuaisen maku ei voimistu, mutta kokonaisuuden rakenne muuttuu löysemmäksi.
Sopiva suhde paistiin on 1/4: paistia 600 grammaa ja yksi 200 gramman munuainen. Vaikka joukkoon laittaisi toisen munuaisen, munuaisen maku ei voimistu, mutta kokonaisuuden rakenne muuttuu löysemmäksi.
Munuaisen maku on sopivan ironinen: muistuttaa maksaa. Paistaessa jauhossa käänneltyjä munuaisen ja paistin paloja lievä virtsan tuoksu on ominaista, mutta lopputuotteessa sitä ei ilmene.
Herrasmieshipsteri
kokkailee munuaispiirakan kahdessa osassa lauantaisin tehden aamulla
herätessä yllä mainitun piirakan sisällyksen: munuaisen, paistin,
sipulin, 3-5 valkosipulin kynttä, worschester-kastiketta, pullo
lihalientä, tomaattisosetta, tinjamia.
Kokonaisuuden
hautuessa kannen alla on hyvää aikaa syödä aamupala: vaniljakahvia ja
oikeista appelsiineista puristettua mehua yhdessä eggs benedictin
kanssa, ja lukea hipstereiden Aamulehteä eli The New York Timesia.
Lauantai-iltapäivisin
Herrasmieshispteri siirtyy nautittuaan lasillisen sherryä usein
Rajaportin saunalle, jossa hän naureskelee hiljalleen kaikenmaailman
turisteille nauttiessaan löylyistä, ja palattuaan taksilla Kalevan
residenssiinsä Herrasmieshipsteri leipoo munuaispiirakan taikinan
sisään ja laittaa sen uuniin reiluksi tunniksi.
Kyytipojaksi
englantilaiselle munuaispiirakalle Herrasmieshipsteri suosittelee
voimakkaasti humaloitua olutta (kuten indian palealea) ja caesar-salaattia,
jälkiruoaksi hyvää suklaata ja 20 vuotta kypsytettyä viskiä
yhdessä Gösta Sundqvistin suoran Koe-eläinpuisto
-lähetyksen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti