tiistai 11. joulukuuta 2012

Ironinen munuaispiirakka


Viikonloppuna Herrasmieshipsteri kokkaili ironisesti englantilaista munuaispiirakkaa. Siitä on tullut lyhyessä ajassa Herrasmieshipsterin suosikkiruokaa.


Munuaisia saa kätevästi Tampereen kauppahallista tai Stockmannin herkusta. Munuaisia kannattaa liottaa yön yli maidossa.

Sopiva suhde paistiin on 1/4: paistia 600 grammaa ja yksi 200 gramman munuainen. Vaikka joukkoon laittaisi toisen munuaisen, munuaisen maku ei voimistu, mutta kokonaisuuden rakenne muuttuu löysemmäksi.


Munuaisen maku on sopivan ironinen: muistuttaa maksaa. Paistaessa jauhossa käänneltyjä munuaisen ja paistin paloja lievä virtsan tuoksu on ominaista, mutta lopputuotteessa sitä ei ilmene.

Herrasmieshipsteri kokkailee munuaispiirakan kahdessa osassa lauantaisin tehden aamulla herätessä yllä mainitun piirakan sisällyksen: munuaisen, paistin, sipulin, 3-5 valkosipulin kynttä, worschester-kastiketta, pullo lihalientä, tomaattisosetta, tinjamia.


Kokonaisuuden hautuessa kannen alla on hyvää aikaa syödä aamupala: vaniljakahvia ja oikeista appelsiineista puristettua mehua yhdessä eggs benedictin kanssa, ja lukea hipstereiden Aamulehteä eli The New York Timesia.

Lauantai-iltapäivisin Herrasmieshispteri siirtyy nautittuaan lasillisen sherryä usein Rajaportin saunalle, jossa hän naureskelee hiljalleen kaikenmaailman turisteille nauttiessaan löylyistä, ja palattuaan taksilla Kalevan residenssiinsä Herrasmieshipsteri leipoo munuaispiirakan taikinan sisään ja laittaa sen uuniin reiluksi tunniksi.


Kyytipojaksi englantilaiselle munuaispiirakalle Herrasmieshipsteri suosittelee voimakkaasti humaloitua olutta (kuten indian palealea) ja caesar-salaattia, jälkiruoaksi hyvää suklaata ja 20 vuotta kypsytettyä viskiä yhdessä Gösta Sundqvistin suoran Koe-eläinpuisto -lähetyksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti