perjantai 17. lokakuuta 2014

Donegal Tweed & hobittiliivit


Ironinen herrasmieshipsteri on jo muutaman vuoden ajan etsinyt tweed-takkia, johon olisi tyytyväinen. Harris Tweed on ollut pettymys. Se on liian karkeaa, villapaitamainen, eikä Ironinen herrasmieshipsteri ole löytänyt sille ekologista lokeroa, missä ja milloin sitä olisi syytä käyttää. Sisäkäyttöön se on liian kuuma, ulkokäyttöön liian kylmä, ainakin talvisaikaan Suomessa.

Mutta nyt Ironista herrasmieshipsteriä onnisti ja kokeili vaihteeksi irlantilaista Donegal Tweediä. Se on jokseenkin kevyempää kuin Harris Tweed.

Tarkemmin ilmaistuna Ironinen herrasmieshipsteri tilasi vanhasta tutusta Country Attriesta pikkutakin sellaiselta valmistajalta kuin Magee. Sopivan paksuisen tweed-kankaan lisäksi kyseisessä pikkutakissa ihastuttivat muotoilu ja se, että siinä kolme nappia. Nykyään on vaikea löytää kolmenappisia pikkutakkeja, kaksinappisen kanssa Ironinen herramieshipsteri tuntee itsensä keskinkertaiseksi. Oikeastaan voisi sanoa, että parempaa ei saa, ainakaan valmisvaatteena.


Magee on niin ikään irlantilainen perinteinen korkeatasoisten vaatteiden valmistaja. Sen lähin vertailukohta lienee Barbour. Stockmannilta on turha yrittää Mageen tuotteita etsiä, Kapteenskasta saattaa jotain löytyä, ylihintaan (sikäli kun niin vulgaarista asiasta kuin raha välittää).


Huomautettakoon, että ainakin Ironisen herrasmieshipsterin hankkiman pikkutakin leikkaus oli hieman kapeampi kuin yleensä. Hihat ovat sopivat, mutta jos haluaa pitää paksumpaa neuletta alla, niin on suositeltavaa ostaa numeroa isompi koko.



Ironinen herrasmieshipsteri ei kuitenkaan ole käyttämässä Donegal Tweedistä tehdyn pikkutakkinsa alla neuletta, vaan osti samalta valmistajalta kullankeltaiset hobittiliivit. Kun vielä jalkaan laittaa breeksit, niin kokonaisuus on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti