maanantai 26. elokuuta 2013

Täydellinen kenkävalikoima


Näin syksyn alkajaisiksi ironinen herrasmieshipsteri on päättänyt tehdä comebackin ja esitellä täydellisen ironista kenkävalikoimaansa. Ironisella herrasmieshipsterillä on kenkähyllyssä kahdeksan kenkäparia eli kenkiä yhteensä kuusitoista. Se on luonnollisen luvun neliö ja heksadesimaaliluvun kantaluku!

Kahdeksan kenkäparia jakautuvat neljään käyttötarkoitukseen, mihin kuhunkin on siis kaksi paria: talvikengät, urheilukengät, vapaa-ajan kengät sekä niin sanotut kävelykengät.

Ironisen herrasmieshipsterin kummatkin talvikengät ovat Yhdysvaltojen armeijan 2. maailmansodan aikaisten kenkien replikoita.


Näistä pidempivartiset ovat laskuvarjojoukkojen maihinnousukengät ja niitä ironinen herrasmieshipsteri käyttää myös syksyisin metsästäessä barbour-takki päällä. Ne on hankittu vuosi sitten Varustelekasta, ja käytetty jo kertaalleen suutarilla.


Lyhyempivartisista palveluskengistä oikeat koot ovat loppu Varustelekasta, ja sitä paitsi niitä saa halvemmalla ulkomaisista menneiden aikojen sotilasvaatteita ja -välineitä myyvistä liikkeistä.


Ironisen herrasmishipsterin jouksukengistä eli Bostoneista on kirjoitettu jo täällä, joten ei niistä nyt enempää.


Vaikka tennis ja squash ovat niin kasaria (ja golf ysäriä), omistaa ironinen herrasmishipsteri myös adidaksen mustavalkoiset (eli useimpien väriyhdistelmien kanssa yhteensopivat) tennarit. Hän käyttää niitä korvaamaan minkä tahansa muun kenkätyypin, mikä on ehdottomasti epäherrasmiesmäistä, mutta ironista!


Niin ikään vapaa-ajan kenkiin lukeutuvat sandaalit eivät todellisen herrasmiehen kenkävalikoimaan lukeudu. Mutta siitä huolimatta, vastoin kaikki hyvä tapoja, ironinen herrasmishipsteri voidaan nähdä kesäisin lyhythihainen kauluspaita päällä sekä khakisortsit ja sandaalit jalassa!

Kyseiset sandaalit ovat Ironisen herrasmishipsterin halvimmat ja pitkäikäisimmät kengät. Ne on ostettu köyhien suosimasta Vapaavalinnasta kahdeksalla eurolla yli kymmenen vuotta sitten.


Italialaismallisia derby-tyyppisiä mokkanahkakenkiä ironinen herrasmishipsteri käyttää yleensä chinojen ja irtotakin kanssa vapaa-ajallaan. Kyseiset kengät on ostettu Stockmannilta, eivät ole mitenkään korkealaatuisia, mutta jalan totuttua ironinen herrasmishipsteri on mieltynyt niihin.

Viimeisimmät kenkäparit ironinen herrasmieshipsteri on hankinut Left Shoe Companysta. Kyseinen suomalainen yritys valmistaa "puolimittatilauskenkiä". Se tarkoittaa, että jalka mitataan jalkaskannerilla, minkä jälkeen kenkä valmistetaan käsityönä jalan oikeaa kokoa lähiten muistuttavan lestin perusteella. Näin hinta pysyy kohtuullisena, vaikkakin LSC:n kengät ovat selvästi kalliimpia kuin edes arvokkaimmat Stockmannilla myytävät kengät.

LSC:n kenkien hinnat ovat siellä kolmen ja viidensadan välimaastossa, kun taas oikeat mittatilauskengät maksavat tuhansia euroja. Tämä siis tiedoksi tyylitajuttomille köyhille, ei meitä vihreitä ja kokoomuslaisia äänestäville, joilla on sekä oikeaa että kulttuurista pääomaa.


Ironisen herrasmishipsterin tumman puvun kanssa käytettävät juhlakengät jatkavat saapasmaan teemaa: ne ovat italialaistyyppiset oxfordit kiiltonahkalla. Nämä nunziot ovat liimapohjakengät, eli LSC:n katalogin halvimmasta päästä.


Sen sijaan ironisen herrasmishipsterin adamit, eli oxford-tyyppiset full-brogue-kengät, ovat taasen aidot reunoskengät, hintahaarukan toiselta laidalta. Niitä ironinen herrasmishipsteri käyttää pääasiallisina työkenkinään yhdessä harmaiden flaneli- tai twill-housujen kanssa.

Tällaistan useita satoja tai tuhansia euroja maksavien reunoskenkien pitäisi kestää kymmeniä vuosia oikein hoidettuna. Tästä syytä ironinen herrasmishipsteri hankki adameihinsa seetripuiset lestit, joihin kengät laitetaan lepäämään kun niitä ei käytetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti