torstai 13. maaliskuuta 2014

Ison omenan miesmuotia


New York on epäesteettinen ja tehokas suurkaupunki, jonka infrastruktuuri on hajoamispisteessä: ahtaassa ja sokkeloisessa metrossa köyhät tunkevat Ironisen herrasmieshipsterin päälle; kadut ovat kuoppaisia.

Mutta jotenkin sen on onnistunut selviämään.

Miesten vaateliikkeitä löytyy eräänlaisena keskittymänä Grand Central Terminalin luoteispuolelta: 5. avenuelta 44., 45. tai 46. katua matkalla itään, kohti Metlifen eli entistä Pan Amin pilvenpiirtäjää.


Siellä sijaitsee muun muassa Brooks Brothersin edustusmyymälä. Kyseinen Amerikan vanhimman ketjuvaateliikkeen innovaatioita ovat muun muassa paidat, joita ei tarvitse silittää. Pitkään Ironinen herrasmieshipsteri kamppaili niitä vastaan, mutta kun seuraavan kerran tilaa lisää pukupaitoja T. M. Lewinilta, niin ne kaikki saavat olla niin sanotusti non-iron! Niissä on puolensa.


Lähistöltä löytyy pari muutakin liikettä, jotka laittavat ihmettelemään, miksi ne, jotka edes jossain määrin yrittävät näyttää New Yorkissa tyylikkäiltä, käyttävät lähinnä harmaita housuja, mustaan irtotakkia ja tylsiä nahkakenkiä. Taskuliinaa ei osaa kukaan käyttää, vaikka tällä matkalla Ironinen herrasmieshipsteri on jopa onnistunut bongaamaan taskuliinoja esimerkiksi Macy'sin hyllystä.


Esimerkiksi kenkävalikoimissa näyttäisi olevan varsin tyylikkäitä oxford-tyyppisiä jalkineita tai upeasolkisia munkkikenkiä, ei mitään derby-lätysköjä, joita Suomen kenkäkaupat ovat pullollaan.


Maaseutupukeutumisesta innostuneille kerrottakoon, että Orvis niminen ketju myy omien tuotteidensa lisäksi myös Barbourin vaatteita. Barbourilla on myös oma liike Upper East Sidessa, mutta siellä Ironinen herrasmieshipsteri ei vielä ole käynyt.


Ne, jotka haluavat pukeutua vanhoihin vaatteisiin, voivat suunnata kulkunsa Little Italyyn. Ironisella herrasmieshipsterillä on varaa uusiinkin vaatteisiin.  

 
Samalla voi käydä vulgaaristi käydä syömässä pitsaa ja ottaa jälkiruoaksi panna cottaa kera espresson. Ironinen herrasmieshipsteri kuitenkin suuntaa mieluummin kulkunsa Williamsburgiin eli New Yorkin Kalevan kaupunginosaan hipsteröimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti